Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Slovensko

Od pondelka je 13 okresov v bordovej farbe

Na snímke minister zdravotníctva SR Vladimír Lengvarský (nominant OĽaNO) v odraze obazovky sleduje mapu Slovenska Covid automatu počas tlačovej konferencie k aktuálnej epidemiologickej situácii po 8. rokovaní vlády SR 5. mája 2021 v Bratislave. Foto: TASR - Martin Baumann

Vo všetkých okresoch tak platia prísnejšie podmienky napríklad pre hromadné podujatia, reštaurácie, fitness centrá či wellness, ale aj svadby a kary.

Bratislava 4. októbra (TASR) - Od pondelka je podľa COVID automatu v druhom stupni ohrozenia, teda v bordovej fáze, 13 okresov. Červených je 39 okresov a oranžových 27. V stupni monitoringu, teda v zelenej farbe, nie je ani jeden okres.

V stupni ostražitosti - oranžová farba - sú okresy Banská Bystrica, Banská Štiavnica, Bratislava I.-V., Brezno, Dunajská Streda, Galanta, Hlohovec, Komárno, Malacky, Nové Zámky, Partizánske, Pezinok, Piešťany, Prievidza, Revúca, Rimavská Sobota, Šaľa, Senec, Topoľčany, Trnava, Turčianske Teplice, Žiar nad Hronom a okres Zvolen.

V prvom stupni ohrozenia - červené okresy - sú okresy Bánovce nad Bebravou, Bytča, Detva, Dolný Kubín, Gelnica, Humenné, Ilava, Kežmarok, Levice, Levoča, Liptovský Mikuláš, Lučenec, Martin, Medzilaborce, Michalovce, Myjava, Nitra, Nové Mesto nad Váhom, Poltár, Poprad, Považská Bystrica, Prešov, Púchov, Rožňava, Ružomberok, Sabinov, Senica, Snina, Sobrance, Spišská Nová Ves, Stropkov, Trebišov, Trenčín, Tvrdošín, Veľký Krtíš, Vranov nad Topľou, Žarnovica, Žilina a okres Zlaté Moravce.

V druhom stupni ohrozenia, ktorý zodpovedá bordovej farbe, sú okresy Bardejov, Čadca, Košice I.-IV., Košice-okolie, Krupina, Kysucké Nové Mesto, Námestovo, Skalica, Stará Ľubovňa a okres Svidník.

Vo všetkých okresoch tak platia prísnejšie podmienky napríklad pre hromadné podujatia, reštaurácie, fitness centrá či wellness, ale aj svadby a kary. Podmienky sa odvíjajú od režimu, ktorý si vyberie organizátor, a to plne zaočkovaní, OTP (očkovaní, testovaní, po prekonaní COVID-19) a tzv. základ, teda všetci zákazníci bez rozdielu.