Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Od pondelka je najviac okresov v ružovej fáze, oranžové sú štyri

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

V treťom stupni varovania sú okresy Myjava a Sobrance.

Bratislava 17. mája (TASR) - Od pondelka nie je podľa COVID automatu ani jeden okres v čiernej fáze. V bordovej fáze sú dva okresy, červených je 23, v ružovej fáze ich je 50. V druhom stupni ostražitosti budú štyri okresy. Vyplýva to z aktualizovaného rozdelenia okresov podľa rizikovosti, ktoré na rokovaní v stredu (12. 5.) schválila vláda.

V treťom stupni varovania sú okresy Myjava a Sobrance.

V druhom stupni varovania sú od pondelka okresy Bánovce nad Bebravou, Banská Bystrica, Banská Štiavnica, Bardejov, Brezno, Bytča, Dolný Kubín, Humenné, Ilava, Kežmarok, Krupina, Kysucké Nové Mesto, Levoča, Považská Bystrica, Prešov, Revúca, Ružomberok, Sabinov, Stará Ľubovňa, Trenčín, Turčianske Teplice, Tvrdošín a Vranov nad Topľou.

V prvom stupni varovania sú zaradené okresy Bratislava I - V, Čadca, Detva, Dunajská Streda, Galanta, Gelnica, Komárno, Košice I - IV, Košice-okolie, Levice, Liptovský Mikuláš, Lučenec, Malacky, Martin, Medzilaborce, Michalovce, Námestovo, Nové Mesto nad Váhom, Nové Zámky, Partizánske, Pezinok, Piešťany, Poltár, Poprad, Prievidza, Púchov, Rimavská Sobota, Rožňava, Šaľa, Senica, Skalica, Snina, Spišská Nová Ves, Stropkov, Svidník, Trebišov, Trnava, Veľký Krtíš, Žarnovica, Žiar nad Hronom, Žilina, Zlaté Moravce a Zvolen.

V druhom stupni ostražitosti, ktorý zodpovedá oranžovej farbe, sú od pondelka zaradené okresy Hlohovec, Nitra, Senec a Topoľčany.