Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Slovensko

Od pondelka je päť okresov v bordovej, zelená je iba Dunajská Streda

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

V druhom stupni ohrozenia, ktorý zodpovedá bordovej farbe, sú okresy Bardejov, Krupina, Rožňava, Skalica a Stará Ľubovňa.

Bratislava 27. septembra (TASR) - Od pondelka je v druhom stupni ohrozenia, teda v bordovej fáze, päť okresov. Červených je podľa COVID automatu 39 okresov a oranžových 34. Iba Okres Dunajská Streda je od pondelka v stupni monitoringu, teda v zelenej farbe.

V stupni ostražitosti - oranžová farba - sú okresy Banská Bystrica, Banská Štiavnica, Bratislava I - V, Detva, Galanta, Hlohovec, Komárno, Liptovský Mikuláš, Lučenec, Malacky, Medzilaborce, Michalovce, Nové Mesto nad Váhom, Nové Zámky, Partizánske, Pezinok, Piešťany, Poltár, Považská Bystrica, Prievidza, Púchov, Rimavská Sobota, Šaľa, Senec, Stropkov, Topoľčany, Trnava, Turčianske Teplice, Žiar nad Hronom a Zvolen.

V prvom stupni ohrozenia - červené okresy - sú okresy Bánovce nad Bebravou, Brezno, Bytča, Čadca, Dolný Kubín, Gelnica, Humenné, Ilava, Kežmarok, Košice I - IV, Košice-okolie, Kysucké Nové Mesto, Levice, Levoča, Martin, Myjava, Námestovo, Nitra, Poprad, Prešov, Revúca, Ružomberok, Sabinov, Senica, Snina, Sobrance, Spišská Nová Ves, Svidník, Trebišov, Trenčín, Tvrdošín, Veľký Krtíš, Vranov nad Topľou, Žarnovica, Žilina a okres Zlaté Moravce.

V druhom stupni ohrozenia, ktorý zodpovedá bordovej farbe, sú okresy Bardejov, Krupina, Rožňava, Skalica a Stará Ľubovňa.

V zelených okresoch môžu kompletne zaočkovaní väčšinu aktivít vykonávať bez obmedzenia, s miernymi obmedzeniami musia rátať neočkovaní či netestovaní na COVID-19. V ostatných okresoch platia prísnejšie podmienky napríklad pre hromadné podujatia, reštaurácie, fitness centrá či wellness, ale aj svadby a kary. Podmienky sa odvíjajú od režimu, ktorý si vyberie organizátor, a to plne zaočkovaní, OTP (očkovaní, testovaní, po prekonaní COVID-19) a tzv. základ, teda všetci zákazníci bez rozdielu.