Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Od pondelka sa za určitých podmienok otvoria kostoly či fitnescentrá

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

V kostoloch a kinách musia ľudia sedieť šachovnicovo, na plavárňach a v posilňovniach môže byť naraz 6 zákazníkov.

Bratislava 16. novembra (TASR) – Na Slovensku sa od pondelka otvoria kostoly, kiná, divadlá s maximálnou kapacitou 50 percent a plavárne či fitnescentrá s maximálnou kapacitou šesť osôb. Rovnako začne fungovať druhá hokejová a futbalová liga. Ich zápasy však budú bez divákov.

Úrad verejného zdravotníctva SR uviedol, že návštevníci kultúrnych podujatí a bohoslužieb budú musieť sedieť buď v každom druhom rade, alebo šachovnicovo. Zakázaná je konzumácia nápojov alebo jedál, organizátor musí pred začiatkom odmerať telesnú teplotu účinkujúcich a nepovoliť im vstup, ak majú teplotu vyššiu ako 37,2 stupňa Celzia.

Taktiež budú otvorené fitnescentrá a plavárne, pričom naraz v nich bude môcť byť najviac šesť zákazníkov. Personál musí nosiť rúška a vo zvýšenej miere upratovať, čistiť a dezinfikovať priestory a vybavenie. Zároveň platí podmienka jedna osoba na 15 štvorcových metrov.

K doteraz povoleným športovým podujatiam pribudli Slovenská hokejová liga a druhá futbalová liga. Povoľujú sa aj podujatia nevyhnutné pre fungovanie karanténnych športových centier pod záštitou rezortu školstva.