Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Od pondelka sú bordové ďalšie tri okresy, 27 je červených

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Prísnejšie podmienky sa vzťahujú na kultúrne a hromadné podujatia, ale aj návštevy múzeí či výstav.

Bratislava 20. septembra (TASR) – Od pondelka sú podľa COVID automatu v druhom stupni ohrozenia (bordová fáza) ďalšie tri okresy. Okres Bardejov je bordový už od piatka. V prvom stupni ohrozenia (červená fáza), je 27 okresov. V oranžovej farbe - v stupni ostražitosť je 44 okresov. V zelenej farbe, teda v stupni monitoringu, sú štyri okresy.

V bordovej fáze sú aj okresy Krupina, Rožňava a Skalica.

V červenej fáze sú okresy Bánovce nad Bebravou, Banská Štiavnica, Brezno, Bytča, Gelnica, Košice I - IV, Košice-okolie, Levice, Levoča, Martin, Poprad, Prešov, Revúca, Sabinov, Senica, Snina, Spišská Nová Ves, Stará Ľubovňa, Svidník, Trenčín, Veľký Krtíš, Žarnovica, Žilina a Zvolen.

V oranžovej fáze sú okresy Banská Bystrica, Bratislava I - V, Čadca, Detva, Dolný Kubín, Galanta, Hlohovec, Humenné, Ilava, Kežmarok, Komárno, Kysucké Nové Mesto, Liptovský Mikuláš, Lučenec, Malacky, Michalovce, Myjava, Námestovo, Nitra, Nové Mesto nad Váhom, Nové Zámky, Partizánske, Piešťany, Považská Bystrica, Prievidza, Púchov, Rimavská Sobota, Ružomberok, Šaľa, Senec, Sobrance, Stropkov, Topoľčany, Trebišov, Trnava, Turčianske Teplice, Tvrdošín, Vranov nad Topľou, Žiar nad Hronom a Zlaté Moravce.

V zelenej fáze sú okresy Dunajská Streda, Medzilaborce, Pezinok a Poltár.

Od pondelka sa sprísňujú opatrenia v iných ako zelených okresoch vzhľadom na aktualizáciu COVID automatu. Prísnejšie podmienky sa vzťahujú na kultúrne a hromadné podujatia, ale aj návštevy múzeí či výstav.