Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

Od pondelka sú v druhom stupni varovania už len tri okresy

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Rozdelenie okresov podľa aktuálnej rizikovosti v rámci COVID automatu schválila v stredu 2. júna vláda SR.

Bratislava 7. júna (TASR) - Od pondelka nie je podľa COVID automatu ani jeden okres v čiernej fáze. V druhom stupni varovania sú tri okresy, v prvom stupni varovania ich je šesť, v druhom stupni ostražitosti ich je 29 a v prvom stupni ostražitosti ich je 39. V stupni monitoringu sú dva okresy. Rozdelenie okresov podľa aktuálnej rizikovosti v rámci COVID automatu schválila v stredu 2. júna vláda SR.

V druhom stupni varovania sú okresy Banská Štiavnica, Kysucké Nové Mesto a Myjava.

Od pondelka sú v prvom stupni varovania okresy Bardejov, Nové Mesto nad Váhom, Ružomberok, Skalica, Sobrance a Trenčín.

V druhom stupni ostražitosti sú zaradené okresy Bánovce nad Bebravou, Banská Bystrica, Bytča, Čadca, Gelnica, Humenné, Ilava, Krupina, Levice, Liptovský Mikuláš, Medzilaborce, Námestovo, Piešťany, Poprad, Považská Bystrica, Rimavská Sobota, Rožňava, Senica, Snina, Spišská Nová Ves, Stará Ľubovňa, Svidník, Trnava, Tvrdošín, Vranov nad Topľou, Žarnovica, Žiar nad Hronom, Žilina a Zvolen.

Do prvého stupňa ostražitosti sú zaradené okresy Bratislava I.-V., Brezno, Detva, Dolný Kubín, Dunajská Streda, Galanta, Hlohovec, Kežmarok, Komárno, Košice I.-IV., Košice-okolie, Levoča, Lučenec, Malacky, Martin, Michalovce, Nitra, Nové Zámky, Partizánske, Pezinok, Poltár, Prešov, Prievidza, Púchov, Revúca, Sabinov, Senec, Stropkov, Topoľčany, Trebišov, Veľký Krtíš a Zlaté Moravce,

V monitoringu sú okresy Šaľa a Turčianske Teplice.