Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Slovensko

Od utorka platia nové pravidlá pre hromadné podujatia

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Pre podujatia so sediacim obecenstvom nad 1000 osôb platí od 7. júla povinnosť zabezpečiť sedenie v každom druhom rade.

Bratislava 7. júla (TASR) - Od utorka umožňuje Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR organizovať hromadné podujatia nad 1000 osôb aj pre nesediace obecenstvo, a to len vtedy, pokiaľ je organizátor schopný zabezpečiť rozdelenie priestoru hromadného podujatia na sektory, v ktorých má zabezpečiť kontrolovaný vstup a výstup.

V sektore sa v jednej chvíli môže nachádzať najviac 1000 osôb a organizátor musí byť v každej chvíli schopný preukázať počet osôb aktuálne sa nachádzajúcich v jednotlivých sektoroch.

Pre exteriérové sektory platí, že na jednu osobu musí pripadať najmenej päť štvorcových metrov plochy sektora, v interiéri je potrebných najmenej desať štvorcových metrov plochy.

Pokiaľ je na účasť na hromadnom podujatí potrebná vstupenka alebo iný obdobný doklad, ÚVZ SR odporúča jej predaj účastníkom iba online spôsobom.

Pre podujatia so sediacim obecenstvom nad 1000 osôb platí od 7. júla povinnosť zabezpečiť sedenie v každom druhom rade. Obsadenie kapacity priestorov určených pre sediace obecenstvo nemôže byť vyššie ako 50 percent.