Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Slovensko

Od začiatku roka sa vo VÚSCH vystriedalo 60 zdravotníckych pracovníkov

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Zdravotnícky personál budú potrebovať aj v neďalekej Šaci, kde sa má rozšíriť poskytovanie kardiovaskulárnej starostlivosti.

Košice 9. júna (TASR) - Od začiatku roka ukončilo pracovný pomer vo Východoslovenskom ústave srdcových a cievnych chorôb (VÚSCH) v Košiciach alebo sa nachádza vo výpovednej lehote 60 zdravotníkov. Kardioústav pre TASR potvrdil, že zároveň prijal rovnaký počet zdravotníkov a s ďalšími rokuje o termínoch nástupu. V súčasnosti je podľa neho vo VÚSCH zamestnaný rovnaký počet lekárov a sestier ako začiatkom roka.

Takmer polovica zdravotníkov mala ukončiť pracovný pomer dohodou, najmä pre odchod do starobného či invalidného dôchodku. "Zvyšná časť ukončení pracovných pomerov boli jednak výpovede zo strany zamestnancov, ale tiež ukončenia pracovného pomeru z dôvodu ukončenia pracovných zmlúv uzavretých na dobu určitú bez ďalšieho predĺženia," spresnil VÚSCH.

"Podľa informácií z VÚSCH odchod oznámili štyri percentá zamestnancov a zdravotnícke zariadenie už má odchádzajúcich zdravotníckych pracovníkov plnohodnotne nahradených novým zazmluvneným vysokokvalifikovaným personálom," reagovalo Ministerstvo zdravotníctva SR. VÚSCH bude podľa neho naďalej pokračovať v poskytovaní profesionálnej zdravotnej starostlivosti v štandardnom režime.

Zdravotnícky personál budú potrebovať aj v neďalekej Šaci, kde sa má rozšíriť poskytovanie kardiovaskulárnej starostlivosti. "S ponukou rozšíreného kardiovaskulárneho spektra pre pacientov počítame do konca tohto roka," povedala pre TASR hovorkyňa skupiny Agel SK Martina Pavliková. Na otázku, koľko zdravotníckych pracovníkov potrebujú, neodpovedala.