Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 1. máj 2024
< sekcia Slovensko

Odborári chcú o platoch rokovať s viacerými ministrami

Peter Pellegrini Foto: TASR/Štefan Puškáš

Školskí odborári chcú totiž o tejto téme rokovať nielen s ministrom školstva Petrom Pellegrinim, ale aj s ministrom financií, práce i šéfom rezortu vnútra.

Bratislava 17. augusta (TASR) – Otázka zvýšenia platov učiteľov bude rezonovať aj v najbližšom období. Školskí odborári chcú totiž o tejto téme rokovať nielen s ministrom školstva Petrom Pellegrinim, ale aj s ministrom financií, práce i šéfom rezortu vnútra.

"Nebude stačiť iba rokovanie s ministrom školstva. Určite oslovíme ministra financií a ministra práce, ktorý má čo hovoriť do tarifných tabuliek nepedagogických zamestnancov a prípadne aj ministra vnútra, ktorého ministerstvo je zriaďovateľom okresných úradov, ktoré riadia bilingválne gymnázia, špeciálne školy, reedukačné domovy," uviedol pre TASR predseda Odborového zväzu pracovníkov školstva a vedy na Slovensku Pavel Ondek. Zväz podľa jeho slov bude aktívne rokovať aj s novým ministrom Pellegrinim o už rozbehnutých krokoch, ktoré sa presadili za jeho predchodcu Dušana Čaploviča. "Aj spoločnosť chápe, že viac financií do školstva prinesie lepšiu budúcnosť našich detí a mládeže," dodal Ondek.

Školskí odborári sa s novým ministrom stretli už v júli, poukázali vtedy na hlavné problémy v školstve. Rokovania majú pokračovať koncom augusta.