Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

Odborníci budú v Bratislave diskutovať o budúcnosti NATO

Ilustračné foto z cvičenia NATO na Lešti. Foto: TASR/Dušan Hein

Konferenciu o globálnej bezpečnosti organizuje CENAA v spolupráci s Centrom pre transatlantické vzťahy na Johns Hopkins Univerzite (SAIS) vo Washingtone.

Bratislava 14. októbra (TASR) - Budúcnosť NATO, ale i globálna bezpečnosť budú témami konferencie NATO 2020 – Obnovenie Aliancie. Podujatie sa začína dnes v historickej budove Národnej rady (NR) SR v Bratislave a potrvá do 15. októbra.

Podľa organizátorov je cieľom konferencie zhromaždiť popredných odborníkov z oblasti zahraničnej a bezpečnostnej politiky a prediskutovať aktuálne problémy a otázky týkajúce sa budúcnosti Severoatlantickej aliancie po summite NATO vo Walese. Na podujatie podľa riaditeľa Centra pre európske a severoatlantické vzťahy (CENAA) Róberta Ondrejcsáka zavítajú napríklad zástupca generálneho tajomníka NATO Terry Stamatopoulos, šéf misie OSN v Afganistane Ján Kubiš či zástupcovia náčelníkov generálnych štábov Poľska, Maďarska a Slovenska i ďalší zahraniční hostia.

Konferenciu organizuje CENAA v spolupráci s Centrom pre transatlantické vzťahy na Johns Hopkins Univerzite (SAIS) vo Washingtone. Na konferencii sa bude tiež diskutovať o budúcnosti partnerstiev a operácií NATO, teritoriálnej obrane či aktuálnej situácii na Ukrajine.