Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Slovensko

Odborníci: Problém neznámych a nezistených vlastníkov treba riešiť

Univerzita Komenského (UK) v Bratislave. Foto: TASR Dano Veselský

O potrebe riešenia hovoril aj minister pôdohospodárstva Samuel Vlčan (nominant OĽANO).

Bratislava 25. novembra (TASR) - Problém neznámych a nezistených vlastníkov je treba riešiť. Zhodli sa na tom účastníci piatkovej Konferencie o pozemkovom práve. TASR o tom informovala Právnická fakulta Univerzity Komenského (UK) v Bratislave, ktorá za ňou stojí.

O potrebe riešenia hovoril aj minister pôdohospodárstva Samuel Vlčan (nominant OĽANO). Avizoval prípravu návrhu zákona v spolupráci s Právnickou fakultou UK. Predseda Slovenskej poľnohospodárskej a potravinárskej komory Emil Macho zase apeloval na odbornosť a dôležitosť praxe pri zmenách pozemkovej legislatívy.

Generálny riaditeľ sekcie civilného práva rezortu spravodlivosti Martin Maliar zdôraznil, že treba dať pozor, aký subjekt pôdu vlastní. Je podľa neho v záujme všetkých, aby sa efektívne využívala. Vladimír Uhlík z Komory pozemkových úprav upozornil, že práca s pozemkami neznámych a nezistených vlastníkov je veľmi problematická.

Okrem nich sa konferencie zúčastnili aj zástupcovia Združenia miest a obcí Slovenska či iných dotknutých subjektov. Konferenciu príhovorom otvoril dekan Právnickej fakulty UK Eduard Burda.