Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Slovensko

Na pôsobenie súkromnej vysokej škole Akadémia médií odňali súhlas

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Dôvodom bolo porušovanie povinností ustanovených zákonom o vysokých školách, vyplýva z materiálu z dielne rezortu školstva.

Bratislava 10. júna (TASR) – Vláda na návrh Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR odňala štátny súhlas na pôsobenie súkromnej vysokej škole Akadémia médií, odborná vysoká škola mediálnej a marketingovej komunikácie v Bratislave. Kabinet o tom rozhodol na stredajšom rokovaní.

Dôvodom bolo porušovanie povinností ustanovených zákonom o vysokých školách, vyplýva z materiálu z dielne rezortu školstva. Podľa zákona o vysokých školách je súkromná vysoká škola povinná poskytovať údaje do registrov a aktualizovať ich. "Akadémia médií, odborná vysoká škola mediálnej a marketingovej komunikácie v Bratislave si túto povinnosť nesplnila. Ministerstvo ju vyzvalo, aby v predmetnej záležitosti zabezpečila nápravu," uvádza sa v predkladacej správe s tým, že k náprave nedošlo. Rezort školstva preto odporúčal vláde odňať Akadémii médií udelený štátny súhlas.

Štátny súhlas získala nezisková organizácia Akadémia médií, odborná vysoká škola mediálnej a marketingovej komunikácie so sídlom v Bratislave 10. augusta 2011. Rezort školstva doplnil, že v súčasnosti neeviduje na tejto škole žiadny akreditovaný študijný program. Zároveň ministerstvo tvrdí, že vysoká škola mu neoznámila, že by prestala uskutočňovať vzdelávaciu činnosť.