Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Odoberajte podcast Diár na každý deň

Podcast relácie Diár. Foto: TABLET.TV

Denný podcast Diár prináša spravodajský prehľad očakávaných udalostí. Podcast Diár si môžete vypočuť v počítači a zároveň aj odoberať vo svojich mobilných zariadeniach.

Bratislava 18. november (TABLET.TV) - Redaktorka TASR Viera Kulichová vám prináša spravodajský prehľad dňa.

Pojednávanie v kauze televíznych zmeniek
(Bratislava)
Pokračuje pojednávanie v kauze televíznych zmeniek. Pred špecializovaný trestný súd sa postavia znalci, ktorí boli spriaznení so spoločnosťou Gamatex. Súd pojednával v kauze už 13 dní, ale zmenky samotné ešte neskúmali. O tých by mali hovoriť predvolaní znalci. V prípade sú obžalovaní Marian K. a Pavol R., ktorí čelia obžalobám aj v iných veciach.




Predsedovia parlamentov V4 k revolúcii
(Praha)
Predsedovia parlamentov Vyšehradskej štvorky sa zišli v Prahe, aby si pripomenuli udalosti Novembra 89, ktoré viedli k pádu komunistického režimu v Československu. Slovensko zastupuje Andrej Danko. V nedeľu otvorili výstavu k Nežnej revolúcii. Danko položil kytice, zapáli sviečku pri pamätníku 17. novembra na Národnej triede. Stretnutie šéfov parlamentov sa uskutoční dnes v sídle Senátu Českej republiky.


Ocenenie aktérov Novembra 89
(Bratislava)
Ďalej mapujeme dianie súvisiace s výročím Nežnej revolúcie. Okrem výstav a diskusií s aktérmi Novembra 89 sa pozrieme aj na odovzdávanie ocenení študentom, učitešom a účastníkom novembrových udalostí. Ocenenie dostatnú pri príležitosti Medzinárodného dňa študentstva.

Pamätník demokratickej revolúcie 1989
(Bratislava)
Hlavné mesto sa chce v budúcom roku zapojiť do tvorby Pamätníka demokratickej revolúcie 1989, ktorý má vzniknúť na Námestí slobody. Viac o tom povie na dnešnej tlačovej konferencii. Len pred pár dňami urobilo mesto v súvislosti s Novembrom 89 zmenu na Námestí Slovenského národného povstania. Časť tohto námestia nazvali Námestie Nežnej revolúcie.

Lajčák sa stretne s Borrellom
(Brusel)
Minister zahraničných vecí SR Miroslav Lajčák bude rokovať s dezignovaným podpredsedom Európskej komisie a Vysokým predstaviteľom Európskej únie pre zahraničné veci a bezpečnostnú politiku Josepom Borrellom. Hovoriť budú o aktuálnych výzvach zahraničnej politiky Európskej únie. Viac informácií nájdete v spravodajstve TASR.



Podcast Diár si môžete vypočuť aj na:









Listen to Stitcher