Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Odoberajte podcast Diár na každý deň

Podcast relácie Diár. Foto: TABLET.TV

Denný podcast Diár prináša spravodajský prehľad očakávaných udalostí. Podcast Diár si môžete vypočuť v počítači a zároveň aj odoberať vo svojich mobilných zariadeniach.

Bratislava 15. januára (TABLET.TV) - Redaktorka TASR Lucia Kvašňovská vám prináša spravodajský prehľad dňa.

Vláda rokuje
(Bratislava)

Ministri, orgány štátnej správy, ale aj ďalší správcovia kapitol štátneho rozpočtu budú musieť dôsledne dodržiavať rozpočtovaný objem výdavkov na tento rok. Vláda má v stredu okrem iného rokovať o návrhu korekčného mechanizmu, aby sa verejné financie dostali na cestu k vyrovnanému hospodáreniu. Ministerstvo financií navrhlo na tento rok stanoviť limit verejných výdavkov na niečo vyše 39 miliárd eur, čo zodpovedá dosiahnutiu štrukturálneho deficitu na úrovni pol percenta hrubého domáceho produktu. Vládny kabinet má tiež hovoriť o zjednodušení procesu prípravy výstavby na Slovensku či územným hospodárením a ďalšími.



Pojednávanie v kauze Kuciak
(Pezinok)

na Špecializovanom trestnom súde v Pezinku pokračuje pojednávanie v kauze vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej. Pojednávanie v pondelok 13. januára otvorila predsedníčka senátu Ružena Sabová. Na lavici obžalovaných sedia Marian K., Alena Zs., Tomáš Sz. a Miroslav M. Ten sa počas procesu priznal k vykonaniu vraždy. Súd si vypočul tiež výpovede rodinných príslušníkov poškodených. Ako svedok vypovedal aj Zoltána Andruskó, ktorý už je v kauze právoplatne odsúdený.

Prezidentka: povýšenie vojakov a stretnutie s diplomatmi
(Bratislava)

V rezidentskom paláci sa uskutoční slávnostný akt povýšenia a vymenovania generálov ozbrojených síl Slovenskej republiky. Popoludní sa prezidentka Zuzana Čaputová príjme vedúcich diplomatických misií akreditovaných na Slovensku.

Rada TASR - Vši
(Bratislava)

Pozrieme sa aj na rady odborníkov, ako sa najlepšie chrániť pred všami. Dôležité je dodržiavanie zásad osobnej hygieny. Deti by si v kolektívoch nemali vymieňať čiapky, šály a oblečenie a každé musí používať svoj hrebeň. Zamestnanci Úradu verejného zdravotníctva tiež radia, aby rodičia deťom pravidelne kontrolovali vlasy. Aby sa nákaza nešírila v rodine, každý jej člen by mal používať liečebný vlasový prípravok, až kým sa vší a hníd úplne nezbaví.

Aktuálne informácie vám počas dňa prinesieme v spravodajstve TASR a na portáli teraz.sk.




Podcast Diár si môžete vypočuť aj na:









Listen to Stitcher