Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Slovensko

Odoberajte podcast Diár na každý deň

Podcast relácie Diár. Foto: TABLET.TV

Denný podcast Diár prináša spravodajský prehľad očakávaných udalostí. Podcast Diár si môžete vypočuť v počítači a zároveň aj odoberať vo svojich mobilných zariadeniach.

Bratislava 16. januára (TABLET.TV) - Redaktorka TASR Viera Kulichová vám prináša spravodajský prehľad dňa.

Prezidentka Čaputová v regióne
(Trenčín)

Prezidentka Zuzana Čaputová sa vyberie do regiónu. V Trenčianskom kraji sa stretne s jeho predstaviteľmi, aj so zástupcami mesta Trenčín. Naplánované má aj stretnutie s predstaviteľmi Veliteľstva pozemných síl a s predstaviteľmi Centra výnimočnosti NATO. Navštívi aj spoločnosť Rona.




Druhý pilier v 2019 a aktuálne výzvy dôchodkového sporenia
(Bratislava)

Asociácia dôchodkových správcovských spoločností porozpráva o tom, aký bol rok 2019 v druhom pilieri. Povie aj aktuálne výzvy dôchodkového sporenia. Z najnovších údajov asociácie vyplýva, že objem majetku sporiteľov v druhom dôchodkovom pilieri dosiahol 9,33 miliardy eur. Jeho čistá hodnota vzrástla o 12,7 milióna eur.

Strany kampaňujú, predstavujú programy
(Bratislava)

Volebný boj pokračuje, strany kampaňujú a nevyhýbajú sa ani vzájomným útokom. Koalícia PS-Spolu predstaví reformu dôchodkov a odvodov. Sľubuje, že bude najväčšia za posledné desaťročie. Sloboda a solidarita sa bude venovať otázke jadrovej elektrárne Mochovce. No a predseda Smeru Robert Fico bude hovoriť o aktuálnej politickej situácii. Voľby do Národnej rady budú v sobotu 29. Februára.

Summit premiérov krajín V4 a Rakúska
(Praha)

V Národnom múzeu v Prahe sa zídu premiéri krajín Vyšehradskej 4 a Rakúska. Na summite budú hovoriť najmä o klimatických zmenách, politike Európskej únie v oblasti energetiky, o sociálnych otázkach, viacročnom finančnom rámci únie, migrácii či brexite. Slovensko na summite zastupuje premiér Peter Pellegrini.

Zasadanie Európskeho parlamentu
(Štrasburg)

Sledujeme aj záver plenárnej schôdze Európskeho parlamentu. Poslanci majú hlasovať okrem iného o uznesení o napredovaní v trestnom konaní voči Poľsku a Maďarsku. Viac informácií nájdete v spravodajstve TASR.



Podcast Diár si môžete vypočuť aj na:









Listen to Stitcher