Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Slovensko

Odoberajte podcast Diár na každý deň

Podcast relácie Diár. Foto: TABLET.TV

Denný podcast Diár prináša spravodajský prehľad očakávaných udalostí. Podcast Diár si môžete vypočuť v počítači a zároveň aj odoberať vo svojich mobilných zariadeniach.

Bratislava 11. februára (TABLET.TV) - Redaktorka TASR Lucia Kvašňovská vám prináša spravodajský prehľad dňa.

Pojednávanie v kauze televíznych zmeniek
(Pezinok)

Na Špecializovanom trestnom súde (ŠTS) pokračuje pojednávanie v kauze zmeniek televízie Markíza. Procesné strany by sa mali vyjadriť k výsluchu znalca z obasti písmoznalectva. Obvineniu v kauze čelia exminister hospodárstva a bývalý riaditeľ televízie Pavol R, ako aj Marian K., ktorý je obžalovaný tiež v kauze vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej. Podľa obžaloby prokurátora mala dvojica po vzájomnej dohode s obvineným Štefanom Á., ktorého trestná vec bola vylúčená na samostatné konanie, vyhotoviť štyri sfalšované zmenky. Mali ich predložiť ako prílohy na vydanie platobných rozkazov.



Rokovanie opozície o programe na výročie vraždy novinára
(Bratislava)

Očakáva sa rokovanie opozičných lídrov v súvislosti s pietnou spomienkou v deň výročia vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej. Stretnutie inicioval predseda SaS Richard Sulík. Opozícia by mala rokovať o spoločnom programe na námestiach, ktoré má SaS na tento deň rezervované. Podľa lídra OĽaNO Igora Matoviča bolo pôvodným plánom spoločné vystúpenie opozície. Progresívne Slovensko – Spolu už avizovali, že udalosť nechcú politizovať a na pódiách nevystúpia. O výsledkoch stretnutia by mal Sulík informovať na dopoludňajšej tlačovej konferencii.


Oceňovanie policajtov a hasičov za športové zásluhy
(Bratislava)


Ministerka vnútra Denisa Saková odovzdá viaceré ocenenia. Za reprezentáciu v hasičskom športe v Saratove a za ďalšie medzinárodné úspechy ocení šéfka rezortu hasičov. Policajtov zas za organizovanie bezpečnosti počas Majstrovstiev sveta v ľadovom hokeji a iných medzinárodných podujatiach, ako bolo napríklad Salzburské fórum, či rokovania OBSE na Slovensku. Dobrovoľných hasičov ocení ministerka vnútra za ich dlhoročnú aktívnu prácu.


Rady pri kúpe podnikových dlhopisov
(Bratislava)

Pozrieme sa aj na rady Národnej banky Slovenska v súvislosti s kúpou podnikových dlhopisov. V čase mimoriadne nízkych úrokov rastie dopyt po investičných nástrojoch, ktoré ponúkajú vyšší výnos, no zároveň ich sprevádzajú väčšie riziká. Bežní spotrebitelia si ich však často neuvedomujú. NBS preto pripomína, že investor by si mal uvedomiť, že kúpou dlhopisu vlastne požičiava svoje peniaze na podnikateľský účel a môže v plnom rozsahu znášať podnikateľské riziko. Investície do podnikových dlhopisov by si mali preto ľudia dobre premyslieť. Okrem toho by si vždy mali riadne preveriť firmu, ktorej požičiavajú peniaze.

Aktuálne informácie vám počas dňa prinesieme v spravodajstve TASR a na portáli teraz.sk.



Podcast Diár si môžete vypočuť aj na:









Listen to Stitcher