Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Slovensko

Odoberajte podcast Diár na každý deň

Podcast relácie Diár. Foto: TABLET.TV

Denný podcast Diár prináša spravodajský prehľad očakávaných udalostí. Podcast Diár si môžete vypočuť v počítači a zároveň aj odoberať vo svojich mobilných zariadeniach.

Bratislava 14. februára (TABLET.TV) - Redaktorka TASR Martina Rybanská vám prináša spravodajský prehľad dňa.


Problémy oceliarov
(Košice)

Podpredseda vlády pre investície a informatizáciu Richard Raši spolu s ministrom hospodárstva Petrom Žigom dnes navštívia oceliarne U.S.Steel Košice. S vedením spoločnosti budú rokovať o aktuálnej situácii na trhu s oceľou. Oceliarov už dlhšiu dobu trápi dovoz lacnej ocele z Ázie.



Hodnotenie RRZ
(Bratislava)

OECD predstaví hodnotenie pôsobenia Rady pre rozpočtovú zodpovednosť na Slovensku. Ukáže sa, či je rozpočtová rada dôveryhodná pri tvorbe fiškálnych analýz ako aj to, či v súčasnosti čelí nejakým ťažkostiam. Rada na Slovensku dohliada na vývoj verejných financií. Upozorňuje na to, keď vlády prekračujú ciele týkajúce sa deficitu.

Boj so skleníkovými plynmi
(Bratislava)

Ministerstvo životného prostredia dnes predstaví stratégiu na zníženie emisií skleníkových plynov. Informovať o nej bude štátny tajomník ministerstva Norbert Kurilla a riaditeľ Inštitútu environmentálnej politiky Martin Haluš. Podľa správy OSN musí Slovensko do roku 2030 znížiť emisie skleníkových plynov takmer o polovicu.


Vývoj ekonomiky
(Bratislava)

Dnes sa dozvieme ako sa vyvíjala slovenská ekonomika v závere minulého roka. Najnovšie údaje o hrubom domácom produkte zverejní Štatistický úrad a ukáže sa, či došlo k ďalšiemu spomaleniu hospodárstva. Okrem toho štatistici zverejnia aj údaje o vývoji zamestnanosti a cenách pohonných látok na Slovensku v uplynulom týždni.

MS v biatlone
(Anterselva)

Včera odštartoval vrchol biatlonovej sezóny na 51. majstrovstvách sveta v talianskej Anterselve. Početné zastúpenie má aj slovenská reprezentácia. Najväčšia pozornosť sa sústredí na Paulínu Fialkovú, ktorá by sa chcela prvýkrát v kariére na svetovom šampionáte dostať na stupne víťazov. Dnes popoludní si nenechajte ujsť šprint žien na 7,5 kilometra.

Viac zaujímavých informácií sa dozviete zo spravodajského servisu tasr alebo ak navštívite portál teraz.sk.




Podcast Diár si môžete vypočuť aj na:









Listen to Stitcher