Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 17. jún 2024Meniny má Adolf
< sekcia Slovensko

Dôvod na odstúpenie Hrušovského nevidíme, tvrdí Abrhan

Pavol Abrhan Foto: TASR/Tomáš Halász

Pavol Hrušovský má v prezidentských voľbách podporu KDH.

Bratislava 28. februára (TASR) - Hnutie KDH nevidí dôvod na odstúpenie spoločného prezidentského kandidáta Ľudovej platformy Pavla Hrušovského.

"Pavol Hrušovský má našu podporu, oficiálne ju má z troch strán a aj zo zahraničia. Myslím si, že dôležité diskusie sú ešte len pred nami. Kampaň sa len začala a až teraz sa rozhodne, ako budú voliči voliť," zdôraznil podpredseda hnutia Pavol Abrhan s tým, že kampaň sa iba začína.

Za Hrušovským stojí aj Most-Híd. "Je to dosť pozitívne, že ak aj napriek preferenciám je odhodlaný bojovať. Určite necúvneme. Ak by bola dohoda iná, tak to je niečo iné, ale zatiaľ stojíme za pánom Hrušovským a určite neodskočíme," deklaroval.

Podpredseda SDKÚ-DS Viliam Novotný dnes pre TASR povedal, že Hrušovský musí sám zvážiť, či zostane v pozícii kandidáta až do konca, či má šancu dostať sa do druhého kola a či by aj z pohľadu jeho autority nebolo lepšie podporiť iného kandidáta. Novotný tvrdí, že ak by on dosahoval v prieskumoch zhruba päťpercentnú podporu, odstúpil by a podporil by iného uchádzača o prezidentský post.

"Čo urobí Pavol Hrušovský, to sa musíte opýtať jeho. Bolo by dobré, keby päť stredopravých kandidátov (Andrej Kiska, Milan Kňažko, Radoslav Procházka, Pavol Hrušovský, Gyula Bárdos) vedelo navzájom rokovať a vygenerovať spomedzi seba jedného, ktorý by mal veľkú šancu poraziť Roberta Fica v druhom kole. Slovensku by pomohlo, keby vedeli navzájom rokovať," dodal Novotný.

O nespokojnosti SDKÚ-DS a Mostu-Híd s vývojom preferencií spoločného prezidentského kandidáta Pavla Hrušovského (KDH) sa hovorí už dlhšie. Objavujú sa aj úvahy, že by sa mal Hrušovský vzdať v prospech silnejšieho stredopravého súpera.