Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Slovensko

Odsúdení záujem o účasť na referende nemajú

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

"Doteraz nás o urnu nikto nepožiadal," uviedla Ivana Buranská poverená zabezpečením referenda na Mestskom úrade v Nitre.

Nitra 7. februára (TASR) – Odsúdení, ktorí si odpykávajú tresty vo väzniciach na území Nitrianskeho kraja, o účasť na referende záujem nemajú. Požiadavka na prenosnú urnu doteraz neprišla z Ústavu na výkon väzby v Nitre, ani zo ženskej väznice Nitra-Chrenová. TASR to potvrdila Ivana Buranská poverená zabezpečením referenda na Mestskom úrade v Nitre.

"Doteraz nás o urnu nikto nepožiadal, iba ráno boli členovia okrskovej komisie na polícii na Kalvárii, kde chcel s voličským preukazom hlasovať jeden zo zadržaných," uviedla Buranská.

Záujem o účasť na referende doteraz neprejavili ani odsúdení vo väznici v Želiezovciach. "Mali k nám prísť členovia okrskovej komisie s prenosnou urnou, ale nikto nepožiadal o hlasovací preukaz. My sme opakovane ešte dva dni pred referendom prechádzali zoznamy oprávnených voličov, ale nikto z nich neprejavil záujem," povedal vedúci organizačného a právneho oddelenia v Ústave na výkon väzby v Želiezovciach Norbert Botka. Jeho slová potvrdila aj Mariana Dobrovická z Mestského úradu v Želiezovciach. "Nemali sme požiadavku na prenosnú urnu. S vedením väznice sme sa dohodli, že ak by v priebehu dňa počas návštev niekto priniesol hlasovací preukaz pre niektorého z odsúdených, tak nás požiadajú a my, samozrejme, urnu zabezpečíme, ale zatiaľ takáto požiadavka nebola," uviedla Dobrovická.