Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Slovensko

Vodohospodárska výstavba vyčistila okolie vodného diela Gabčíkovo

Ilustračné foto. Foto: TASR/Michal Svítok

V minulosti Vodohospodárska výstavba organizovala environmentálne podujatie Deň Dunaja – Danube Day. Z dôvodu pandémie nového koronavírusu sa však podujatie tento rok neuskutoční.

Bratislava 26. júna (TASR) – Zamestnanci Vodohospodárskej výstavby (VV) vyčistili v piatok okolie vodného diela Gabčíkovo od odpadkov. Urobili tak pri príležitosti osláv Medzinárodného dňa Dunaja, ktorý pripadá na 29. júna. TASR o tom informoval Simona Holovič z kancelárie generálneho riaditeľa VV. Aktivitu podporil aj Slovenský vodohospodársky podnik.

„Čistejšia príroda znamená zdravší život pre nás všetkých, preto sme sa rozhodli pri príležitosti Medzinárodného dňa Dunaja priložiť ruku k dielu, vyčistiť okolie našej najznámejšej vodnej stavby od odpadu, ktorý je tu buď naplavený, prípadne sa objavuje v dôsledku nezodpovedného správania sa niektorých jednotlivcov. Nesmieme rezignovať na poriadok v prírode,“ povedal poverený generálny riaditeľ VV David Hlubocký.

V minulosti VV organizovala environmentálne podujatie Deň Dunaja – Danube Day. Z dôvodu pandémie nového koronavírusu sa však podujatie tento rok neuskutoční, priblížila Holovič. Vodné dielo Gabčíkovo podľa Holovič ročne navštívi v priemere 5000 až 6000 ľudí.

„Medzinárodná komisia pre ochranu Dunaja vyhlásila 29. jún za Medzinárodný deň Dunaja. Je oslavou v prospech čistej a bezpečnej rieky s cieľom upozorniť na význam jej ochrany," uviedla Holovič.