Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Slovensko

OKS bude v prezidentských voľbách podporovať Ivana Korčoka

Na snímke Ivan Korčok počas tlačovej konferencie k budúcoročným prezidentských voľbám. Foto: TASR - Ján Krošlák

Okrem Korčoka ohlásil svoju kandidatúru aj bývalý diplomat a exminister zahraničných vecí Ján Kubiš.

Bratislava 12. novembra (TASR) - Občianska konzervatívna strana (OKS) bude v budúcoročných prezidentských voľbách podporovať diplomata a bývalého ministra zahraničných vecí Ivana Korčoka. Má podľa nej všetky predpoklady stať sa dobrou hlavou štátu. V nedeľu o tom rozhodlo predsedníctvo strany.

"Ivan Korčok je reprezentantom jasnej prozápadnej orientácie Slovenskej republiky, zástancom hodnôt liberálnej demokracie a právneho štátu, skúseným a kompetentným diplomatom a predstaviteľom slušnej a zodpovednej politiky. V čase, keď sú tieto hodnoty spochybňované a ohrozované predstaviteľmi novej vládnej koalície, je dôležité, aby vo výkone prezidentskej funkcie pokračoval človek, ktorý má rovnako ako súčasná pani prezidentka jasno v tom, že je ich potrebné obhajovať a chrániť," uviedla OKS.

Deklaruje, že je pripravená v rámci svojich možností prispieť k úspechu prezidentskej kandidatúry Korčoka. Súčasnej hlave štátu Zuzane Čaputovej uplynie mandát v roku 2024. O funkciu sa nebude opätovne uchádzať.

Okrem Korčoka ohlásil svoju kandidatúru aj bývalý diplomat a exminister zahraničných vecí Ján Kubiš. Nad kandidatúrou uvažuje aj líder Hlasu-SD Peter Pellegrini. O pozíciu hlavy štátu prejavil opätovne záujem Štefan Harabin.