Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Slovensko

OĽANO bude pri voľbe šéfa RTVS podporovať Ľ. Machaja

Na archívnej snímke z 13. júna 2022 kandidát Ľuboš Machaj počas verejného vypočutia kandidátov na generálneho riaditeľa RTVS na Výbore NR SR pre kultúru a médiá v Bratislave. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Poslanci majú vyberať z ôsmich kandidátov.

Bratislava 28. júna (TASR) - Hnutie OĽANO bude pri voľbe generálneho riaditeľa RTVS v Národnej rade (NR) SR podporovať Ľuboša Machaja. Informoval o tom predseda poslaneckého klubu hnutia Michal Šipoš. Poslanci Národnej rady (NR) SR by mali šéfa RTVS voliť na aktuálnej 66. schôdzi. Voľba by sa mohla konať už v stredu (29. 6.) po 11.00 h, ak sa návrh stihne dovtedy prerokovať. Pre TASR to povedal predseda Výboru NR SR pre kultúru a médiá Kristián Čekovský (OĽANO).

"Pevne verím, že sa nám podarí zvoliť nového riaditeľa RTVS tak, aby sme televíziu posunuli tam, kde si zaslúži byť," uviedol Šipoš. Verí tiež, že koaliční partneri rovnako zahlasujú za tohto kandidáta. Ozrejmil, že k rozhodnutiu hnutie dospelo po rokovaní poslaneckého klubu s predsedníctvom hnutia.

Poslanci majú vyberať z ôsmich kandidátov. Okrem Machaja sú nimi Peter Badač, Tibor Búza, Ivan Golian, Peter Janků, Jaroslav Rezník, Vladimír Seman, Daniel Živica. SaS už avizovala podporu Búzovi.