Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

OĽANO ešte termín snemu neoznámilo, záujem o zmenu lídra neeviduje

Na snímke Igor Matovič (OĽANO) počas tlačovej konferencie v Bratislave. Foto: TASR - Jakub Kotian

Na sneme sa bude diskutovať o ďalšom napredovaní hnutia a napĺňaní programu. Voliť sa má podľa Dojčana aj zloženie predsedníctva.

Bratislava 5. januára (TASR) - Hnutie OĽANO momentálne neeviduje záujem o zmenu na poste predsedu. Pre TASR to uviedol Peter Dojčan z mediálneho tímu hnutia. OĽANO bude mať snem začiatkom tohto roka, presný dátum nie je ešte záväzne potvrdený. Na sneme sa má voliť predsedníctvo.

"O tom, kto má záujem kandidovať na akúkoľvek pozíciu v hnutí OĽANO, sa rokuje a rozhoduje na sneme hnutia. V tomto momente neevidujeme záujem o zmenu na poste predsedu," priblížil Dojčan pre TASR. "Igor Matovič si stále uplatňuje platný mandát predsedu, pričom mu členovia vyjadrili podporu aj na sneme 17. novembra 2021," dodal.

Na sneme sa bude diskutovať o ďalšom napredovaní hnutia a napĺňaní programu. Voliť sa má podľa Dojčana aj zloženie predsedníctva. Stanovy hnutia hovoria, že piatich členov predsedníctva volí snem a traja sú menovaní predsedom. Predsedníctvo aktuálne tvoria okrem predsedu Igora Matoviča Eduard Heger, Jaroslav Naď, Natália Milanová, Ján Budaj, Erika Jurinová, Peter Pollák, Július Jakab a Michal Šipoš.

Predsedu volí snem na štyri roky. Matoviča zvolili za predsedu na sneme v októbri 2019. Heger už povedal, že hnutie potrebuje sebareflexiu a analýzu stavu, v akom sa nachádza. V rozhovore pre TASR pred Vianocami povedal, že to, či si hnutie bude voliť nového predsedu, bude záležať od toho, či bude záujem o zmenu šéfa.