Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Slovensko

OĽaNO: Ľudia sa boja nahlasovať korupčné správanie

Počas dnešnej akcie poslanci OĽaNO spolu s občanmi na Hlavnom námestí vypustili do vzduchu 500 balónov s miliónovými bankovkami.

Bratislava 13. mája (TASR) – V spoločnosti čím ďalej, tým viac vládne atmosféra strachu z oznamovania korupcie.

Na dnešnom podujatí "500 miliónov v lufte" to povedal predseda poslaneckého klubu Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO) Jozef Viskupič. Počas dnešnej akcie poslanci OĽaNO spolu s občanmi na Hlavnom námestí vypustili do vzduchu 500 balónov s miliónovými bankovkami. Týmto gestom chceli poukázať na to, že podľa najnovších odhadov prichádza tento štát kvôli korupcii každoročne o 500 miliónov eur.

"Symbolicky 500 balónov s miliónovými bankovkami vyletelo do luftu lebo máme za to, že peniaze, ktoré sú použité a ukradnuté z verejných zdrojov korupčnými praktikami, by sa dali omnoho lepšie použiť a mali by sme sa vydať na reálny boj proti korupcii, čo je aj naša legislatívna iniciatíva," povedal Viskupič. Poslanci OĽaNO chcú na májovej schôdzi parlamentu predložiť zákon o podpore a ochrane bojovníkov s korupciou, ktorý má ochrániť tých, ktorí korupciu nahlásia.

"Ja si myslím, že v boji proti korupcii sa ľudia neboja iba oznamovať korupciu, ale mám pocit, že čím ďalej tým viacej v spoločnosti vládne atmosféra strachu," dodal Viskupič. Ľudia sa podľa neho boja najmä o stratu zamestnania či o rodinu.