Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Slovensko

OĽANO kritizuje, že Hlas zo spolupráce nevylúčil Republiku a Smer

Na snímke dočasne poverený podpredseda vlády a minister financií SR Igor Matovič (OĽANO). Foto: TASR - Jakub Kotian

Považuje to za hrozbu.

Bratislava 3. januára (TASR) - Spolupráca hnutia OĽANO s mimoparlamentným Hlasom-SD nehrozí, keďže oba subjekty ju navzájom vylúčili. OĽANO zároveň upozornilo na to, že Hlas-SD nevylúčil zo spolupráce Smer-SD ani mimoparlamentnú Republiku, ktorú založili odídenci z ĽSNS. Považuje to za hrozbu.

"Koalícia Hlas, Smer a Republika je teda možná a desivá alternatíva. Iba naivný človek si môže myslieť, že by orgány spravodlivosti mohli ďalej konať slobodne," uviedol v reakcii OĽANO štátny tajomník rezortu diplomacie Andrej Stančík. Hovorí o tom, že jednoduchým zákonom by sa dala zrušiť špeciálna prokuratúra a "personálne by sa odstavil každý, kto by vo vyšetrovaní mienil pokračovať". Tvrdí, že Republiku tvoria odídenci z ĽSNS s rovnakými či horšími názormi.

Líder Hlasu-SD Peter Pellegrini pre TASR uviedol, že jeho strana vylučuje zo spolupráce OĽANO a ĽSNS, pretože ich považuje za vážnu hrozbu pre slovenskú demokraciu. "Ak príslušné orgány Hlasu v budúcnosti usúdia, že touto hrozbou sú aj iné politické subjekty, nebudú mať žiaden problém otvorene to pomenovať," doplnila v reakcii pre TASR hovorkyňa strany Patrícia Medveď Macíková.