Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Slovensko

OĽANO naďalej stojí za I. Matovičom, odmieta jeho odstúpenie

Na archívnej snímke z 8. júna 2022 minister financií SR Igor Matovič (OĽaNO) počas 83. zasadnutia vlády SR v Bratislave. Foto: TASR - Martin Baumann

Podľa hnutia nejde o úprimnú snahu sa dohodnúť, ale len o hľadanie zámienky na vopred naplánovaný odchod z vlády.

Bratislava 7. júla (TASR) - Hnutie OĽANO naďalej stojí za ministrom financií Igorom Matovičom a odmieta jeho odstúpenie. Vyplýva to zo stanoviska predsedníctva OĽANO, ktoré TASR sprostredkoval mediálny tím hnutia.

OĽANO vopred komunikovalo, že nepristúpi na akékoľvek ultimatívne požiadavky strany SaS a Igor Matovič zostane ministrom financií. "Napriek tomu sa v SaS rozhodli položiť nereálne požiadavky na stôl," oznámilo OĽANO v reakcii.

Podľa hnutia nejde o úprimnú snahu sa dohodnúť, ale len o hľadanie zámienky na vopred naplánovaný odchod z vlády. "Naše stanovisko zostáva a zostane nemenné. Zároveň veríme, že strana SaS od svojho plánu povaliť ďalšiu vládu k 1. septembru nakoniec pre dobro demokratického Slovenska ustúpi," uviedlo hnutie.

SaS v stredu (6. 7.) vypovedala koaličnú zmluvu a žiada odchod Matoviča z vlády. Novú zmluvu očakáva do konca augusta. Ak nedôjde k naplneniu požiadaviek strany, jej ministri podajú demisiu. OĽANO už predtým avizovalo, že odchod Matoviča odmieta.