Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

OĽANO plánuje snem na jeseň, mohol by mať aj verejnú časť

Na archívnej snímke šéf hnutia OĽANO Igor Matovič. Foto: TASR - Dano Veselský

Na sneme sa nemá voliť predseda. Igora Matoviča za šéfa hnutia zvolili na sneme v októbri 2019. Podľa stanov hnutia sa predseda volí na štvorročné obdobie.

Bratislava 24. októbra (TASR) - Hnutie OĽANO by malo mať snem ešte na jeseň, konkrétny termín zatiaľ neoznámili. Na sneme by mali voliť členov predsedníctva i ďalších orgánov hnutia. Snem by mal mať neverejnú i verejnú časť.

"Ak sa pandemická situácia nezhorší, plánujeme snem zvolať ešte túto jeseň. Chceli by sme, aby bol verejný a aby sme schválili všetky orgány, ktoré nám vyplývajú z našich stanov," povedal pre TASR predseda poslaneckého klubu hnutia Michal Šipoš, ktorý je zároveň podpredsedom OĽANO. Okrem členov predsedníctva majú delegáti snemu voliť členov rozhodcovskej a revíznej komisie.

"Predpokladám, že budú pozvaní všetci členovia, hostia a aj novinári a tiež že bude verejná a neverejná časť snemu," priblížil Šipoš.

Na sneme sa nemá voliť predseda. Igora Matoviča za šéfa hnutia zvolili na sneme v októbri 2019. Podľa stanov hnutia sa predseda volí na štvorročné obdobie.

Snem sa má podľa stanov konať minimálne raz za rok. Predseda ho môže zvolať aj vtedy, ak o to napríklad požiada aspoň tretina členov hnutia. Naposledy malo OĽANO snem v novembri minulého roka, pre pandémiu sa konal per rollam. Hnutie má momentálne 45 členov.