Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Slovensko

Staronovým šéfom poslancov OĽaNO sa stal Jozef Viskupič

Igor Matovič (vľavo) a Jozef Viskupič (vpravo) Foto: TASR/Vladimír Benko

Nového šéfa poslaneckého klubu si OĽaNO volilo preto, že Viskupičovi vypršalo prvé funkčné obdobie.

Bratislava 11. apríla (TASR) - Staronovým predsedom poslaneckého klubu Obyčajných ľudí a nezávislých osobností (OĽaNO) sa stal Jozef Viskupič. Pre TASR to dnes uviedol asistent OĽaNO Matúš Kollár.

"Dovoľujem si vám oznámiť, že na dnešnom hlasovaní poslanci hnutia Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO) opätovne zvolili poslanca Jozefa Viskupiča za predsedu poslaneckého klubu," konštatoval. Viskupič je jedným zo štyroch zakladateľov hnutia, ktorí figurovali v roku 2010 ešte na kandidátnej listine SaS. Posledné štyri miesta na kandidátke SaS vtedy obsadili Igor Matovič, Erika Jurinová, Jozef Viskupič a Martin Fecko. Neskôr si založili vlastný subjekt s názvom Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti a v roku 2012 postúpili do parlamentu.

Nového šéfa poslaneckého klubu si OĽaNO volilo preto, že Viskupičovi vypršalo prvé funkčné obdobie. O funkciu sa okrem neho uchádzal aj poslanec Richard Vašečka. Obaja prijali kandidatúru na základe nominácií.

"Zvolený bol trojpätinovou väčšinou klubu, také máme pravidlo. To znamená, že jeho mandát je dostatočne silný," komentoval pre TASR Viskupičovo zvolenie líder OĽaNO Igor Matovič. "U nás takéto personálne súboje prebiehajú úplne pokojne. Obaja kandidáti boli kvalitní, napokon uspel Jozef Viskupič a rešpektovali to aj tí, ktorí hlasovali za jeho protikandidáta," zdôraznil Matovič.

V klube OĽaNO pôsobilo pôvodne 16 poslancov. Dnes ich je o jedného menej. Alojz Hlina totiž pred časom z klubu odišiel. Naďalej v ňom pôsobia Igor Matovič, Erika Jurinová, Jozef Viskupič, Martin Fecko, Štefan Kuffa, Mikuláš Huba, Eva Horváthová, Richard Vašečka, Branislav Škripek, Ján Mičovský, Miroslav Kadúc, Helena Mezenská, Peter Pollák, Mária Ritomská a Igor Hraško.