Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Slovensko

OĽANO: SR v EÚ získalo perspektívu pre ekonomický a sociálny rozvoj

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Koaličná strana tiež poukázala na to, že v časoch spojených s krízou pre pandémiu nového koronavírusu Únia rýchlo zareagovala plánom obnovy.

Bratislava 1. mája (TASR) - Členstvo v Európskej únii (EÚ) dalo Slovensku veľkú perspektívu pre jeho ďalší ekonomický a sociálny rozvoj. Významne narástol geopolitický význam Slovenska, keďže krajina má možnosť spolurozhodovania o podobe európskej politiky. Pre TASR to pri príležitosti 17. výročia vstupu SR do EÚ uviedla koaličná strana OĽANO.

"Vďaka štedrým kohéznym schémam sme získali historicky neopakovateľnú príležitosť priblížiť sa k vyspelosti západoeurópskych krajín," uviedlo OĽANO. Vstup Slovenska do EÚ vníma ako historický míľnik, kedy sa krajina po dlhých rokoch prinavrátila do rodiny slobodných a rozvinutých európskych krajín. Práve s tými podľa obyčajných ľudí SR zdieľa najvyššie hodnoty solidarity, mieru, ľudských práv, bezpečnosti a spravodlivosti bez vnútorných hraníc.

Koaličná strana tiež poukázala na to, že v časoch spojených s krízou pre pandémiu nového koronavírusu Únia rýchlo zareagovala plánom obnovy, ktorý významne zmierni jej sociálne a hospodárske dôsledky.

Podľa OĽANO je prirodzené, že EÚ ako spoločenstvo mnohých krajín čelí rôznym problémom. "Je to však náš európsky dom a naším záväzkom je prispievať k jeho zveľaďovaniu. Veríme, že princípy priateľstva, solidarity a vzájomnej úcty medzi štátmi EÚ pretrvajú, a Slovensko bude v Únii žiť ďalej svoj úspešný príbeh," uzavreli obyčajní ľudia.