Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Slovensko

OĽANO: Sulík mal možnosť obhájiť svoje zlyhania pri sankciách na ropu

Na snímke podpredseda vlády a minister hospodárstva Richard Sulík (SaS) pred 80. rokovaním vlády SR 18. mája 2022 v Bratislave. Foto: TASR - Pavel Neubauer

SaS v utorok oznámila, že sa dočasne nebude zúčastňovať na rokovaniach koaličných rád.

Bratislava 7. júna (TASR) - Líder SaS Richard Sulík mal možnosť obhájiť svoje zlyhania pri sankciách na ruskú ropu. Jeho neúčasť na utorkovej koaličnej rade je dôkazom toho, že na svoje zlyhanie nemá žiadne uveriteľné argumenty. Tvrdí to OĽANO vo svojom stanovisku. Reaguje tak na rozhodnutie SaS, ktorá pred utorňajším zasadnutím oznámila, že sa koaličných rád nebude zúčastňovať. Argumentuje snahou o upokojenie situácie.

Hnutie zdôrazňuje, že spolu s koaličnými partnermi Sme rodina a Za ľudí sa priebežne poctivo zúčastňujú rokovaní na každej koaličnej rade. Podotýka, že koaličná SaS na nich býva veľmi zriedka zastúpená svojim predsedom, a ak, tak len na veľmi krátky čas. Riešenia problémov má komplikovať aj to, že SaS vysiela na každé rokovanie iného zástupcu. A ak aj k dohode podľa OĽANO príde, zvyčajne ju spätne predseda strany SaS zruší, keďže nesúhlasí s rozhodnutím svojich zástupcov. Ako príklad uvádza rokovania o pomoci rodinám.

SaS v utorok oznámila, že sa dočasne nebude zúčastňovať na rokovaniach koaličných rád. Rozhodla sa tak v záujme upokojenia celospoločenskej situácie. Na zasadnutiach vlády sa predstavitelia strany zúčastňovať budú. Strana tiež deklaruje, že všetci štyria jej ministri budú kedykoľvek a v plnom rozsahu k dispozícii premiérovi Eduardovi Hegerovi (OĽANO).