Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

OĽANO trvá na vete k novele ústavy od Sme rodina

Na snímke poslanec NR SR Michal Šipoš (OĽaNO). Foto: TASR - Jakub Kotian

Predseda parlamentu a Sme rodina Boris Kollár ešte pred pondelkovou (5. 12.) koaličnou radou uviedol, že by bolo dobré mať v Ústave SR zakotvenú možnosť predčasných volieb.

Bratislava 6. decembra (TASR) - OĽANO trvá na svojom vete k novele Ústavy SR v súvislosti s predčasnými voľbami a skrátením volebného obdobia z dielne Sme rodina. Hnutie Borisa Kollára návrh zatiaľ nestiahlo. Novela je stále v programe aktuálnej schôdze Národnej rady (NR) SR, venovať by sa mu poslanci mali podľa aktualizovaného priebehu rokovania v stredu (7. 12.) od 9.00 h.

Predseda poslaneckého klubu OĽANO Michal Šipoš pre TASR uviedol, že hnutie trvá na svojom vete. OĽANO už skôr vetovalo návrh a Sme rodina ho malo stiahnuť.

Podpredseda strany Za ľudí Juraj Šeliga v tejto súvislosti skonštatoval, že platí veto koaličného partnera a toto pravidlo sa vždy rešpektovalo.

Predseda poslaneckého klubu Sme rodina a podpredseda parlamentu Peter Pčolinský potvrdil, že bod je na programe schôdze. Nevedel však povedať, či ho hnutie stiahne.

Predseda parlamentu a Sme rodina Boris Kollár ešte pred pondelkovou (5. 12.) koaličnou radou uviedol, že by bolo dobré mať v Ústave SR zakotvenú možnosť predčasných volieb. A to aj pre prípad, že by došlo k vysloveniu nedôvery vláde v parlamente. Nie je za to, aby v takomto prípade vznikla "nejaká dočasná vláda" menovaná hlavou štátu, ktorá by neprešla voľbami.