Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Slovensko

OĽANO vyzýva Čaputovú odmietnuť nomináciu Kaliňáka na ministra obrany

Na snímke predseda hnutia OĽANO Igor Matovič počas prijatia v Prezidentskom paláci 5. októbra 2023 v Bratislave. Foto: TASR - Jakub Kotian

Matovič tvrdí, že Rudolf Huliak, ktorého prezidentka odmietla vymenovať za ministra životného prostredia, nie je najväčšia "mína" v tejto vláde.

Bratislava 20. októbra (TASR) - Hnutie OĽANO a priatelia vyzýva prezidentku Zuzanu Čaputovú, aby odmietla nomináciu Roberta Kaliňáka na post ministra obrany. Líder hnutia Igor Matovič ho považuje za nebezpečného pre tento post.

Matovič tvrdí, že Rudolf Huliak, ktorého prezidentka odmietla vymenovať za ministra životného prostredia, nie je najväčšia "mína" v tejto vláde. "Mať Huliaka za ministra životného prostredia by bol slušný úlet, ale najväčšie nebezpečenstvo, ktoré sa v novej vláde zrejme prezidentka rozhodla mať, je Robert Kaliňák," povedal Matovič na piatkovej tlačovej konferencii.

Za problematické napríklad považuje, že Kaliňák bude môcť ako prípadný minister obrany vymenovať šéfa Vojenského spravodajstva. "Čo môže byť nebezpečnejšie ako šéf SIS," doplnil Matovič.