Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Olympijská výzva Zdolaj vrcholy Vihorlatu trvá do konca augusta

Na archívnej snímke vrcholový hrebeň Vihorlatu. Foto: TASR – Milan Kapusta

Klub upozorňuje, že na zaradenie do súťaže je treba odfotografovať sa spolu s nálepkou, nie len samotnú nálepku.

Michalovce 24. júla (TASR) – Spolu so začiatkom letných olympijských hier v Tokiu odštartovala v piatok (23. 7.) aj výzva Olympijského klubu (OK) Michalovce "Zdolaj vrcholy Vihorlatu". Za odfotografovanie sa na piatich z vybraných miest vo Vihorlatských vrchoch spolu s nálepkou OK s QR kódom môže verejnosť do konca augusta získať tričko alebo desiatový box s logom michalovského olympijského klubu.

"Úlohou je navštíviť aspoň päť miest vo Vihorlatských vrchoch a urobiť si fotografiu s nálepkou Olympijská výzva," informovala samospráva mesta Michalovce na svojej internetovej stránke s tým, že michalovský olympijský klub si podujatím pripomína nielen olympijské hry, ale i desiate výročie svojho založenia.

Miestami, ktoré klub zaradil do výzvy, sú kostolík na Senderove, Viniansky hrad, Farárova chyžka, Dlhá, Kyjov, Lysák, Strihovská Poľana, Nežabec, Sninský kameň, sedlo Tri tably, Jedlinky, Motrogon, jazierko Kotlík, Poľana pod Vihorlatom i samotný Vihorlat. Ako na svojej internetovej stránke uvádza výbor, nálepky s QR kódmi sa nachádzajú na rázcestníkoch, informačných tabuliach či na schránkach vrcholových kníh, respektíve kníh s kronikami. Klub upozorňuje, že na zaradenie do súťaže je treba odfotografovať sa spolu s nálepkou, nie len samotnú nálepku.