Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Slovensko

Olympijské: Predseda vlády prijal olympionikov, prisľúbil im podporu

Na archívnej snímke predseda vlády SR Eduard Heger. Foto: TASR - Jakub Kotian

Za olympionikov sa prihovorila Zuzana Rehák Štefečeková a za paralympionikov Ján Riapoš.

Bratislava 10. septembra (TASR) – Predseda Vlády SR Eduard Heger prijal v piatok predpoludním v priestoroch Úradu vlády v Bratislave členov Slovenského olympijského tímu, najvyšších predstaviteľov Slovenského olympijského a športového výboru, Slovenského paralympijského výboru a účastníkov paralympijských hier.

Premiér sa počas stretnutia poďakoval olympionikom a paralympionikom za reprezentáciu krajiny na hrách v Tokiu.

Z členov Slovenského olympijského tímu prijali pozvanie na stretnutie z tokijských medailistov Zuzana Rehák Štefečeková, Rory Sabbatini, Samuel Baláž a Denis Myšák, na Úrad vlády zavítali aj strelkyňa Jana Špotáková, atlétky a atléti Emma Zapletalová, Mária Katerinka Czaková, Martina Hrašnová, Michal Morvay a Miroslav Úradník. Premiér vyjadril športovcom vďaku za reprezentáciu Slovenska v Tokiu i za to, že prijali jeho pozvanie a spoločne sa môžu ešte obzrieť za olympijskými i paralympijskými hrami. Ocenil príklad, ktorý dávajú športovci verejnosti svojou bojovnosťou. Informoval o tom oficiálny web SOŠV.

„Iba vy viete, koľko snahy, úsilia a tvrdého tréningu stojí za tým, aby ste sa mohli len uchádzať o účasť na olympijských hrách. Ten príbeh, ktorý je za vašou účasťou, nevidíme celý. Vaše výkony na športových súťažiach robia dobré meno celému Slovensku. Vzbudzujete v nás radosť a hrdosť,“ povedal počas prijatia Eduard Heger. Osobitne vo svojom príhovore vyzdvihol disciplínu a vytrvalosť, ktoré zdobia športovcov.

„Ste nositeľmi týchto pojmov. Ste inšpiráciou pre Slovensko, ako byť disciplinovaní a vytrvalí." Predseda vlády počas svojho príhovoru informoval, že sa rozhodol vyčleniť zo svojej premiérskej rezervy dvakrát po 10-tisíc eur na podporu propagácie vrcholového športu. Pripomenul, že podpora športu patrí medzi jeho priority a bol by rád, ak by sa podarilo zatraktívniť aj vrcholový šport.

Za olympionikov sa prihovorila Zuzana Rehák Štefečeková a za paralympionikov Ján Riapoš. Zlatá medailistka v ženskom trape z Tokia pripomenula, že každý jeden člen výpravy spravil po úspešnej náročnej kvalifikácii maximum pre dobrý výsledok.

„Niektorým z nás v daný deň všetko vyšlo. Chcem vás požiadať o pomoc a podporu pri rozvoji športu a jeho infraštruktúry, aby sme tu mohli v budúcnosti stáť vo väčšom počte a s ešte lepšími výsledkami," hovorila Zuzana Rehák Štefečeková, ktorá premiérovi následne odovzdala pamätné odznaky a mince k olympijským hrám a tričko s podpismi členov Slovenského olympijského tímu.