Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Slovensko

Ombudsmanka: Prejavy pápeža a prezidentky upozornili na problémy ľudí

Na snímke pápež František počas príhovoru na stretnutí s predstaviteľmi štátu, občianskej spoločnosti a diplomatického zboru, vpravo prezidentka SR Zuzana Čaputová 13. septembra 2021 v Bratislave. Foto: TASR - Martin Baumann

Podľa Patakyovej si bude vyžadovať veľa času, kým ľudia dozrú a pochopia, čo všetko im pápež chcel povedať.

Bratislava 13. septembra (TASR) - Prejavy pápeža Františka a prezidentky SR Zuzany Čaputovej v Prezidentskej záhrade upozornili na problémy, ktoré pociťujú ľudia v každodennom živote. Zároveň tieto problémy prepojili s procesmi dejúcimi sa na svetovej úrovni. Uviedla to verejná ochrankyňa práv Mária Patakyová, ktorá sa zúčastnila na stretnutí s pápežom v Prezidentskej záhrade v Bratislave.

"Pápež to krásne spojil s odkazmi chleba a soli. Zdôraznil, že chlieb je potrebné rozdávať, a nie si ho nechávať pre seba, a čo všetko je soľou zeme od cyrilo-metodskej tradície až po schopnosti pretrvávať s týmito hodnotami v súčasnom modernom svete a prežiť na tejto planéte," povedala ombudsmanka. Zhodnotila, že pápežov prejav bol "komplexom úžasných myšlienok". Podľa Patakyovej si bude vyžadovať veľa času, kým ľudia dozrú a pochopia, čo všetko im pápež chcel povedať.



Pápež František bude na návšteve Slovenska do 15. septembra. Zavíta okrem Bratislavy aj do Košíc, Prešova a Šaštína. Stretne sa s predstaviteľmi verejného života, ako aj zástupcami židovskej či rómskej komunity. V Šaštíne je na programe svätá omša s homíliou Svätého Otca.