Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Online benefičný koncert podporí 20 zoologických záhrad v ČR a SR

Ilustračná snímka. Foto: TASR - František Iván

Organizátori dobročinného projektu chcú vybrať dostatok financií pre zoologické záhrady a minimalizovať dosah vládnych opatrení súvisiacich s pandémiou ochorenia COVID-19.

Bratislava 4. mája (TASR) - Hráme pre 20 ZOO je názov online benefičného koncertu, ktorý sa uskutoční v nedeľu 9. mája od 17.00 h. Podujatie podporí 20 zoologických záhrad združených v Únii českých a slovenských zoologických záhrad (UCSZOO), ktoré sa z dôvodu niekoľkomesačnej povinnej uzávery ocitli v kritickej ekonomickej situácii. Online vysielanie bude na Ticketstream.cz. TASR o tom informovala za ZOO Bratislava Monika Ďurkovičová.

Organizátori dobročinného projektu chcú vybrať dostatok financií pre zoologické záhrady a minimalizovať dosah vládnych opatrení súvisiacich s pandémiou ochorenia COVID-19. Streamovaný online koncert prebehne formou OpenAir na záhrade Lidových sadů, ktoré sú súčasťou Zoologickej záhrady Liberec. "Diváci sa tak ocitnú nielen na koncerte plnom skvelých interpretov ako No Name, Rybičky 48, Dan Bárta, Mig 21, Jakub Děkan, Denoi, LinaKaro a Igor Orozovič s kapelou, ale užijú si tiež príjemné a vzdušné prostredie záhrady z pohodlia svojho domova," dodala Ďurkovičová.

Za pôvodnou myšlienkou a kompletnou realizáciou akcie stojí produkčný tím vedený Tomášom Vimmerom. "Ide o unikátny projekt, vôbec prvý svojho druhu. Pevne verím, že prinesie úspech a podarí sa nám prostredníctvom známych osobností vyzbierať pre zoo ďalšie finančné prostriedky," uviedol Vimmer.

Kúpou vstupenky si diváci užijú podvečer s hudobnými hviezdami a podporia chod 20 zoologických záhrad v Českej a Slovenskej republike, ktorých aktuálna situácia je z dôvodu obmedzení súvisiacich s pandémiou kritická. "Napriek tomu, že boli zoologické záhrady v ČR 12. apríla a na Slovensku o týždeň neskôr opäť otvorené, zďaleka to nevykompenzuje miliónové straty za uplynulých niekoľko mesiacov uzatvorenia," dodávajú organizátori.