Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

OPATRNE: Cesty sú zjazdné, miestami je utlačený a zľadovatený sneh

Ilustračná snímka. Foto: TASR – Miroslava Siváková

Vrstva utlačeného snehu hrúbky jedného centimetra sa nachádza na cestách tretej triedy v lokalite Trstená, tiež v okolí Ostrej Skaly, Gemerskej Polomy či Dobšinej.

Bratislava 5. januára (TASR) - Všetky horské priechody (HP), diaľnice, rýchlostné cesty a cesty prvej až tretej triedy sú zjazdné. Na niektorých úsekoch je zľadovatený a utlačený sneh. Vodičov o tom informuje Slovenská správa ciest (SSC) na svojom webe zjazdnost.sk.

Povrch diaľnic a rýchlostných ciest na území SR je prevažne suchý až mokrý. Povrch vozoviek ciest prvej až tretej triedy, i horských priechodov je prevažne vlhký až mokrý. Zľadovatený sneh do dvoch centimetrov sa miestami nachádza na cestách v okolí Jasnej, Bystrej, Kremnice a na cestách tretej triedy v lokalite Polkanová.

Vrstva utlačeného snehu hrúbky jedného centimetra sa nachádza na cestách tretej triedy v lokalite Trstená, tiež v okolí Ostrej Skaly, Gemerskej Polomy či Dobšinej. "Hmla s dohľadnosťou do 100 metrov sa nachádza v lokalitách Šturec, Čertovica a Sliač," upozornili cestári.