Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia Slovensko

Opozícia: Kaník tvrdí, že s KDH komunikovali, Brocka o ničom nevie

Ľudovít Kaník Foto: TASR/Michal Svítok

Bratislava 6. júna (TASR) - Strana SDKÚ-DS komunikovala o spoločnom opozičnom stretnutí s KDH niekoľkonásobne. Na tlačovej konferencii po rokovaní opozičných strán bez účasti KDH a OĽaNO to vyhlásil Ľudovít Kaník (SDKÚ-DS).

"O tom stretnutí som vôbec nevedel, dozvedel som sa to dnes po 14. hodine od novinára. Je mi to ľúto, že takýmto spôsobom pán Kaník organizuje stretnutie opozičných strán. Považujem to buď za zlyhanie komunikácie, alebo za neprofesionálny postup. Či to bol zámer, posúdiť neviem," povedal pre TASR podpredseda KDH Július Brocka, ktorý sa v hnutí venuje sociálnym otázkam. Práve o nich sa dnes v kruhu troch opozičných subjektov hovorilo.

Neprítomnosť OĽaNO vysvetlil Kaník tým, že na to sa treba opýtať lídra hnutia Igora Matoviča. "Ako vieme, v ich klube nie je nezvyčajný nejednoznačný postoj k rôznym otázkam a teraz je tiež takáto situácia," podotkol Kaník.

Opozícia dnes v parlamente rokovala o pláne na záchranu 2. piliera, do ktorého sa chystá zasiahnuť vládny Smer-SD v rámci konsolidačných opatrení. Trojica strán diskutovala v miestnosti klubu OĽaNO. "My sme grandi, dali sme opozícii naše priestory, aby sa stretli, aby ukázali, že dokážu spolupracovať," povedal Matovič.

K opozícii sa obyčajní pridajú podľa neho vtedy, keď budú vidieť, že štyri pravicové strany dokážu bez vzájomného vydierania spolupracovať. "My nechceme spolupracovať so stranami, ktoré do budúcnosti nebudú rešpektovať slobodnú vôľu poslancov druhej strany," zdôraznil.