Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Slovensko

Opozícia podľa OĽaNO nevedela diskutovať, premiér ďakuje koalícii

Predsedu vlády SR Igora Matoviča sa opozícii nepodarilo odvolať počas mimoriadnej schôdze, na ktorej po prvý raz od nástupu do funkcie čelil odvolávaniu. Návrh vyslovenie nedôvery predložili opoziční poslanci Juraj Blanár (Smer-SD) a Richard Raši (nezaradený) po medializácii podozrení, že Matovičova diplomová práca je plagiát. Na snímke predseda vlády SR Igor Matovič počas hlasovania na mimoriadnej schôdzi v piatok 24. júla 2020 v Bratislave Foto: TASR - Jakub Kotian

Opozícia neuspela s pokusom odvolať premiéra Matoviča.

Bratislava 24. júla (TASR) - Opozícia nebola dobre pripravená na odvolávanie premiéra Igora Matoviča (OĽaNO), odrazilo sa to na diskusii v pléne Národnej rady (NR) SR. Skonštatoval to predseda poslaneckého klubu OĽaNO Michal Šipoš po hlasovaní o vyslovení nedôvery premiérovi. Matovič opozičný pokus o odvolanie ustál. Poďakoval koaličným partnerom, že ho podržali. Predsedníčka klubu SaS Anna Zemanová dodala, že kauza je pre nich hlasovaním uzavretá a môžu sa venovať reformám.

"Budeme od zajtra pracovať na tom, aby sme pomohli ľuďom na Slovensku," dodal Šipoš s tým, že treba ísť ďalej a orientovať sa na to podstatné. Premiér poznamenal, že ich čaká ešte veľa práce. "Vláda získala podporu, pre SaS je týmto celá kauza uzavretá," povedala Zemanová. Neprítomnosť niektorých poslancov SaS v pléne počas odvolávania odôvodnila tým, že prítomní boli všetci, ktorí mohli.

Opozícia neuspela s pokusom odvolať premiéra Matoviča. Jej návrh na vyslovenie nedôvery šéfovi exekutívy podporilo iba 47 zo 125 prítomných poslancov. Proti bolo 78 poslancov, nikto sa nezdržal. Matovič čelil odvolávaniu pre kauzu jeho diplomovej práce, ale aj pre jeho pôsobenie v kresle premiéra.