Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Smer-SD zorganizoval akciu na pripomienku príchodu sv. Cyrila a Metoda

Na archívnej snímke poslanec Národnej rady (NR) SR Robert Fico (Smer-SD). Foto: TASR - Jakub Kotian

Predseda strany Smer-SD Robert Fico zdôraznil, že vzdelanosť, múdrosť a spravodlivosť sú odkazom sv. Cyrila a Metoda.

Prievidza 5. júla (TASR) - Opozícia si pripomenula výročie príchodu sv. Cyrila a Metoda. Smer-SD pri tejto príležitosti zorganizoval v utorok akciu v Prievidzi, na ktorú prišli stovky ľudí. Predseda strany Robert Fico zdôraznil, že vzdelanosť, múdrosť a spravodlivosť sú odkazom sv. Cyrila a Metoda. V Prievidzi opätovne útočil na prezidentku Zuzanu Čaputovú, vládu a vyzýval na referendum a stabilitu.

Trom najvyšším ústavným činiteľom vyčítal nečinnosť v súvislosti s oslavami sv. Cyrila a Metoda. "Ako sa opierame o historické udalosti, keď dnes prezidentka podľa všetkého ani nohu nevytiahla z domu? Kde je predseda parlamentu, kde je predseda vlády? Ako je možné, že štátny sviatok SR títo najvyšší ústavní činitelia nepripravujú ani neorganizujú?" pýtal sa Fico.

Predseda mimoparlamentnej SNS Andrej Danko pripomenul, že Slovensko stojí podľa Ústavy SR na cyrilo-metodských tradíciách. "Budúce voľby budú o zachovaní suverenity Slovenska. Jediná cesta je spolupráca a verím, že vytvoríme opozičný blok, ktorý zlikviduje Sulíka, Matoviča, Kollára," skonštatoval Danko.

Výročie si pripomenul aj mimoparlamentný Hlas-SD. "Tak ako pred tisíc rokmi, aj dnes opäť stojíme na prahu nových časov. Medzinárodná scéna sa okolo nás dramaticky bezpečnostne a ekonomicky mení. Aby sme udržali krok so svetom, musia prestať hádky a vzájomné rozbroje," uviedol Hlas-SD na sociálnej sieti.

Volá po znovuzjednotení národa na novej celospoločenskej výzve, ktorej spoločné napĺňanie posunie Slovensko vpred. "Zjednotenie sa na spoločných kultúrno-civilizačných hodnotách, bez zbytočných vnútorných politicko-kultúrnych vojen a hádok, je základný odkaz Cyrila a Metoda pre nás súčasníkov. Nestačí o ňom len na spomienkových slávnostiach okázalo hovoriť. Osvojme si ho - pre blaho našej vlasti," apeluje strana.