Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 28. máj 2024Meniny má Viliam
< sekcia Slovensko

Opoziční poslanci si pripomenuli výročie smrti J. Kuciaka

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Erika Ďurčová

Podpredseda parlamentu Martin Klus (SaS) pri tejto príležitosti pozval ľudí na piatkovú pietnu spomienku na bratislavskom Námestí SNP.

Bratislava 20. februára (TASR) - Opoziční poslanci Národnej rady (NR) SR si vo štvrtok pripomenuli výročie (21. 2.) vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej. Vo vestibule parlamentu položili veniec a zapálili sviečku.

Podpredseda parlamentu Martin Klus (SaS) pri tejto príležitosti pozval ľudí na piatkovú pietnu spomienku na bratislavskom Námestí SNP. Podľa vlastných slov je pripravený s ostatnými partnermi rokovať o tom, aby bol 21. február pamätným dňom. "Myslím si, že by to bolo viac ako vhodné aj vzhľadom na závažnosť tejto veci. Záleží aj od toho, ako by sme tento pamätný deň pomenovali," povedal.

Aj exprezident a šéf mimoparlamentnej strany Za ľudí Andrej Kiska si vo štvrtok uctil pamiatku novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej. "Parlament by mal prijať zákon, ktorým by vyhlásil 21. februára za pamätný deň Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej," uviedol.