Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Slovensko

Opravy montážnych vozňov vyjdú železnice na asi 2,6 milióna eur

Ilustračné foto Foto: TASR/František Iván

Na práce je vybratý už aj dodávateľ, je ním slovenská spoločnosť DMG.

Bratislava 3. marca (TASR) - Plánované a neplánované opravy a údržba montážnych vozňov trakčného vedenia vyjde Železnice Slovenskej republiky (ŽSR) podľa predpokladov 2,6 milióna eur bez dane z pridanej hodnoty (DPH).

Na práce už ŽSR vybrali aj dodávateľa, je ním slovenská spoločnosť DMG. Tá uspela v súťaži vo všetkých štyroch častiach zákazky, ktorá sa delí podľa jednotlivých pracovísk železníc. A to na Trnavu, Žilinu, Zvolen a Košice.

V každom regióne si ŽSR vyberali z dvoch prijatých ponúk a výsledná cena je rovnaká ako pôvodne odhadovaná. Aj to je však podľa ŽSR len predpokladaná hodnota, končená cena totiž bude závisieť od prevádzkových potrieb, napríklad od poruchovosti montážnych vozňov, opotrebenia dielov či prejdených kilometrov a podobne.

Dodávateľ by mal pre ŽSR zabezpečiť opravy a údržbu montážnych vozňov trakčného vedenia typu MVTV 01, MVTV 02 a MVTV 03. Konkrétne má ísť o malé periodické prehliadky, veľké periodické prehliadky a o neplánované opravy. Zákazka nie je spolufinancovaná z eurofondov.