Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Organizátori ocenenia Učiteľ Slovenska dostali 954 nominácií

Iustračná snímka. Foto: TASR/Roman Hanc

Najviac nominácií dostala učiteľka z Michaloviec, nominovalo ju 54 žiakov alebo rodičov.

Bratislava 19. októbra (TASR) – Organizátori ocenenia Učiteľ Slovenska dostali 954 nominácií. TASR o tom informovala komunikačná manažérka CEEV Živica Eva Sládková. Prihlášku môžu nominovaní pedagógovia vyplniť do 31. októbra.

"Nie je prekvapením, že je viac nominovaných žien, kopíruje to stav učiteľského povolania na Slovensku, ktoré robia väčšinou ženy. Nominovaných mužov je necelá pätina, no i o nich napísali nominujúci krásne príbehy," povedala manažérka Komenského inštitútu Zuzana Labašová. Najviac nominácií dostala učiteľka z Michaloviec, nominovalo ju 54 žiakov alebo rodičov.

Komenského inštitút nominovaných pedagógov postupne oslovuje a na to, aby sa ich príbehom mohla začať zaoberať odborná porota, potrebuje, aby s nomináciou súhlasili a vyplnili prihlášku. "Tu nejde o súťaž, podľa nás si ocenenie zaslúžia mnohí učitelia na Slovensku. Je to najmä výborná príležitosť zviditeľniť programy a pedagogické zručnosti nominovaných učiteľov a inšpirovať iných," zdôraznila Labašová.

Do ocenenia Učiteľ Slovenska mohli byť nominovaní pedagógovia základných a stredných škôl. Verejnosť mohla nominácie učiteľov posielať do 15. októbra.