Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Komora sestier chce pomôcť rodinám kolegov zosnulých na COVID-19

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Každá jedna strata našich kolegýň a kolegov je pre nás smutnou správou, o to viac pre ich rodiny a priateľov, uviedla SK SaPA.

Bratislava 15. januára (TASR) - Medzi obeťami nového koronavírusu sú aj zdravotné sestry. Slovenská komora sestier a pôrodných asistentiek (SK SaPA) sa preto rozhodla ich rodinám pomôcť a vyhlásila pre ne finančnú zbierku. Komora o tom informovala na sociálnej sieti.

SK SaPA pripomína, že riziko infekcií nie je prítomné iba v nemocniciach, ale aj v iných prostrediach, kde sú zamestnané sestry. Ide napríklad o ošetrovateľské domy, ústavy pre mentálne postihnutých ľudí, väznice, ambulantné zariadenia, dialyzačné strediská, zdravotné strediská či zariadenia pre seniorov.

"Máme tu tisíce chorých zdravotníkov, u mnohých z nich sme zaznamenali opakujúce sa nakazenie ochorením COVID-19, okrem toho evidujeme už aj úmrtia našich kolegov. Každá jedna strata našich kolegýň a kolegov je pre nás smutnou správou, o to viac pre ich rodiny a priateľov," uviedla SK SaPA. Finančnou zbierkou tak chce komora prejaviť spolupatričnosť a úctu rodinám zosnulých nakazených zdravotných sestier.

Príspevky je možné zasielať na číslo osobitného bankového účtu SK59 0200 0000 0042 3005 9954.