Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

OS SR: Na východnom Slovensku budú presuny techniky a materiálu

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Hovorca Štefan Zemanovič vyzval ľudí, aby v prípade kontaktu s presúvajúcimi sa kolónami dodržiavali pravidlá cestnej premávky a pokyny sprevádzajúcich vozidiel.

Bratislava 29. mája (TASR) - Na východnom Slovensku bude možné v nasledujúcich dňoch vidieť rozsiahle presuny techniky a materiálu. Ide o súčasť cvičenia Ozbrojených síl (OS) SR Alertex 2023, ktorá má preveriť spôsobilosť logistických útvarov zorganizovať a vykonať presun. TASR o tom informoval ich hovorca Štefan Zemanovič.

"Z tohto dôvodu bude v nasledujúcich dňoch, najmä na východnom Slovensku, možné vidieť rozsiahle presuny techniky a materiálu," uviedol Zemanovič. Vyzval ľudí, aby v prípade kontaktu s presúvajúcimi sa kolónami dodržiavali pravidlá cestnej premávky a pokyny sprevádzajúcich vozidiel.

"Filmovaním a fotografovaním vojenských vozidiel ohrozujú v prvom rade samých seba a ostatných účastníkov cestnej premávky," podotkol. Zdôraznil, že cvičenie, ako aj všetky aktivity s ním súvisiace sú dlhodobo plánované. Cieľom je preveriť pripravenosť OS SR reagovať na krízové situácie a rôzne formy ohrozenia. "Žiadame preto spoluobčanov, aby neprispievali k šíreniu dezinformácií," doplnil.