Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 11. máj 2024Meniny má Blažena
< sekcia Slovensko

OS SR: Vojaci vypália dvadsať novoročných delostreleckých sálv

Slávnostné vypálenie 20 novoročných delostreleckých sálv z Tyršovho nábrežia v Bratislave 1. januára 2018 . Foto: TASR - Marko Erd

V polovici januára si príslušníci OS SR slávnostným nástupom jednotiek v centre Bratislavy pripomenú 30. výročie svojho vzniku.

Bratislava 30. decembra (TASR) – Profesionálni vojaci vypália na Nový rok (1. 1.) o 14.00 h z nábrežia Dunaja 20 delostreleckých sálv. Pripomenú si tak 30. výročie vzniku Slovenskej republiky. TASR o tom informoval hovorca Ozbrojených síl (OS) SR Štefan Zemanovič.

"O vykonanie tohto slávnostného aktu sa po dvoch rokoch opäť postarajú delostrelci 21. samohybného delostreleckého oddielu generálmajora Alexandra Kordu z Michaloviec, s použitím ťahaných húfnic 122 mm HD-30," priblížil hovorca. OS v tejto súvislosti vyzývajú verejnosť, aby počas aktu a jeho prípravy na nábreží dodržiavala pokyny vojenskej polície a organizátorov.

V polovici januára si príslušníci OS SR slávnostným nástupom jednotiek v centre Bratislavy pripomenú 30. výročie svojho vzniku, pričom oslavy tohto výročia vyvrcholia počas Dňa ozbrojených síl v septembri.