Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Slovensko

Osláv SNP sa zúčastní aj ruská delegácia

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Milan Kapusta

Štátny tajomník pripomenul, že Slovensko si váži a ctí úlohu Červenej armády pri oslobodzovaní územia našej krajiny na konci druhej svetovej vojny.

Bratislava 28. augusta (TASR) - Osláv 75. výročia Slovenského národného povstania (SNP) sa zúčastní aj delegácia senátorov Rady federácie a poslancov Štátnej dumy Federálneho zhromaždenia Ruskej federácie. V stredu ich prijal štátny tajomník Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Lukáš Parízek. TASR o tom informoval rezort diplomacie.

"Slovensko má záujem na prehlbovaní spolupráce s Ruskou federáciou. Nezabúdame pritom na oblasť obchodu, kultúry, medziľudských kontaktov, vzdelávania a cestovného ruchu. Osobitnou kapitolou sú dlhodobo priateľské medziparlamentné vzťahy," uviedol Parízek.

Štátny tajomník pripomenul, že Slovensko si váži a ctí úlohu Červenej armády pri oslobodzovaní územia našej krajiny na konci druhej svetovej vojny. "Dôkazom toho je náležitá pozornosť, ktorú venujeme starostlivosti o pamätníky a vojenské hroby padlých hrdinov," uzavrel.