Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Slovensko

Na oslavy SNP môžete prísť do Banskej Bystrice vlakom so zľavou

Foto: Ilustračné foto: TASR/Pavel Neubauer

Výhodu získajú všetci, čo si kúpia špeciálny jednosmerný lístok do staníc Banská Bystrica alebo Banská Bystrica - mesto, označia si ho v mieste osláv pečiatkou, späť potom cestujú bezplatne.

Banská Bystrica 25. augusta (TASR) – Na centrálne oslavy 71. výročia SNP, ktoré sa uskutočnia v sobotu (29.8.) v Banskej Bystrici, sa návštevníci z ktoréhokoľvek slovenského mesta aj v tomto roku dostanú so Železničnou spoločnosťou Slovensko (ZSSK) s 50-percentnou zľavou. Vďaka špeciálnemu lístku sa odvezú do Banskej Bystrice za obyčajné cestovné a domov sa vrátia na ten istý lístok opečiatkovaný organizátorom osláv SNP zadarmo. Lístok platí až do polnoci z 30. na 31. augusta. Vlani túto možnosť využilo takmer 2500 cestujúcich.

"Akciu ponúkame už tradične. Ide o podobný model zľavy, aký môžu cestujúci využiť aj na ďalších veľkých podujatiach. Napríklad, v septembri na kvalifikačnom futbalovom zápase Slovensko-Ukrajina v Žiline alebo pochode Avon proti rakovine prsníka v Bratislave," uviedol riaditeľ Úseku obchodu ZSSK Jozef Schmidt.

Výhodu získajú všetci, čo si kúpia špeciálny jednosmerný lístok do staníc Banská Bystrica alebo Banská Bystrica - mesto, označia si ho v mieste osláv pečiatkou, späť potom cestujú bezplatne. Dospelého vyjde cesta, napríklad z Bratislavy do stanice Banská Bystrica - mesto tam aj späť 10,42 eura. Návštevníci osláv si musia lístok nechať potvrdiť pečiatkou Múzea SNP v zákazníckom centre ZSSK v železničnej stanici Banská Bystrica. Počas zatvorenia zákazníckeho centra bude pečiatka múzea umiestnená v osobnej pokladnici Banská Bystrica alebo u pokladníka na zastávke Banská Bystrica - mesto v čase od 05.15 do 21.45 h. Špeciálne cestovné lístky platia vo vnútroštátnej preprave a v 2. vozňovej triede vo všetkých kategóriách vlakov ZSSK okrem vlakov InterCity a EC 240/241 (Praha - Košice a späť).

Banskobystričanov i ľudí, ktorí pricestujú do mesta pod Urpínom, čakajú v deň celoslovenských osláv SNP dopravné obmedzenia. Od 06.00 do 17.00 h budú uzavreté ulice Kapitulská, Švantnerova, Cikkerova a Kuzmányho ulica. Už deň predtým, 28.8. od 22.00 h bude na týchto uliciach umiestnené dopravné značenie upozorňujúce na zákaz zastavenia.