Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Slovensko

S otázkami k referendu sa ľudia môžu obrátiť na infolinku

Ilustračné foto Foto: otto.de

"Občania sa obracajú s tým, že chcú od nás poradiť, kde sa nachádza ich miestnosť na hlasovanie," uviedla riaditeľka odboru volieb, referenda a politických strán Sekcie verejnej správy MV SR.

Bratislava 7. februára (TASR) - S otázkami, ktoré sa týkajú dnešného referenda o ochrane rodiny, sa môžu občania obrátiť na informačnú linku, ktorú zriadilo Ministerstvo vnútra (MV) SR. Podľa riaditeľky odboru volieb, referenda a politických strán Sekcie verejnej správy MV SR Evy Chmelovej sa ľudia najčastejšie pýtajú na umiestnenie hlasovacích miestností či na hlasovacie preukazy.

"Občania sa obracajú s tým, že chcú od nás poradiť, kde sa nachádza ich miestnosť na hlasovanie," priblížila Chmelová. Niektorí sa pýtajú aj na to, čo v prípade, ak si nestihli na pošte prevziať hlasovací preukaz. "Telefonujú nám, či sa to dá nejakým spôsobom zmeniť alebo zrušiť, ale, bohužiaľ, už nie, pretože v obci svojho trvalého pobytu sú zo zoznamu vyškrtnutý a keďže hlasovací preukaz v ruke nemajú, nemajú možnosť hlasovať," vysvetlila.

Linka je aktívna dnes do 22.00 h na telefónnych číslach 02/4859 2313 a 02/4859 2705. "Informačná linka je určená výlučne pre voličov a nebudú na nej poskytované informácie právnickým osobám, médiám, politickým stranám a obciam," spresnila riaditeľka. Zamestnanci ministerstva budú prostredníctvom nej poskytovať informácie týkajúce sa práv a povinností občanov oprávnených hlasovať či organizačného zabezpečenia referenda.