Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 16. jún 2024Meniny má Blanka a Bianka
< sekcia Slovensko

OREO Prieskum rodinných rituálov: Ako odmeniť deti za vysvedčenie

Odmeny sú pre deti dôležité, ale vysvedčenie je najmä príležitosť na úprimné ocenenie, pochvalu a spoločnú oslavu celoročnej snahy.

Bratislava 27. júna (TASR-OTS) - Júnové dni sú pre rodičov náročné, koniec školy a vysvedčenia im dávajú zabrať. Vysvedčenie, nech je akékoľvek, si zaslúži odmenu a ani nemusíte míňať veľa peňazí.

Pochváľte deti a podporte ich, je to dôležitejšie a dodá im to sebadôveru. A nezabudnite ani na deti, ktoré nemajú najlepšie výsledky, aj oni si zaslúžia odmenu za celoročnú snahu. Ako odmeňujú svoje deti slovenskí rodičia?

Takmer polovica odmeňuje školákov len drobnými sladkosťami. 1/3 investuje do darčeka, ktorý si deti vybrali vopred. Štvrtina rodičov oslavuje vysvedčenie slávnostnou večerou alebo obedom v reštaurácii. Výlet za odmenu dostáva len 15 % detí a ešte menej detí (10 %) chodí za odmenu do kina. Ani tradičné knižky už neletia - knihu deťom daruje len 10 % rodičov. Odmeny sú pre deti dôležité, ale vysvedčenie je najmä príležitosť na úprimné ocenenie, pochvalu a spoločnú oslavu celoročnej snahy.

Kontakt: Kraft Foods